22 Temmuz 2014 Salı

Deniz Börülcesi


Mutfak Sırları Tarifiyle 
Malzemeler:
  • 2 demet deniz börülcesi
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarmısak
  • yarım limon suyu
  • 2 litre su
  • (oldukça tuzlu olduğu için tuz katmanıza gerek yok)

Yapılışı:
Deniz börülcelerini 1-2 su yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın.
 Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın.Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk suyun altına tutun (bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar).Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (dallarını saplarından tutarak dalları tek tek kendinize doğru çekin ve çıkan yeşil kısımları kaba alın.)
Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.1 gece önceden yapıp bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor.


 Sap kısımları biraz sert oluyor sap kısımlarını biraz fazla kesmeniz.Çok lezzetli bir bitki.

AFİYET OLSUN.




3 yorum :

  1. Çok güzel görünüyor tatlım :))Nım nım nım :))
    bu arada blogumda mimledim seni cevaplarını bekliyorum :)
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/2014/08/mimlenmisim.html

    YanıtlaSil
  2. ben çok severim deniz börülcesini :) ellerine sağlık. bana da beklerim muhakkak www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...