Kuşkonmazı Home tv de çok görüyordum.Yabancılar çok sık kullanıyorlar.Tadını bilmiyordum biraz araştırınca herkes çok faydalı yazıyor tadıyla ilgili pek bir şey bulamadım.Buradan ben söyleyeyim çok lezzetli.Zeytinyağlı ve limonlu harika oluyor.
İlk önce kuşkonmazları temizleyip yıkayın.Orta boy bir tencereye kaynamış suya kuşkonmazları koyun.
3-4 dk haşlayıp hemen soğuk suya koyun.(rengi gitmemesi için)
Büyük boy tava ya zeytinyağ koyun.Kuşkonmazların suyunu süzüp tavaya koyun.
iki diş sarımsak rendeleyin.1 tatlı kaşığı şeker koyun.Tuzunu ekleyin. Limon dilimleyip üzerine koyun.
1 su bardağı su ilave edin yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirin.
Bol zeytinyağ ve limonla servis yapın.
Uç kısımları ince olduğu için daha lezzetli oluyor.
Çok kalın kuşkonmaz seçmemeye dikkat edin
Afiyet olsun.
Güzel
YanıtlaSilGüzel görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler
SilGüzel görünüyor
YanıtlaSilBen de hiç yemedim ama şimdi görünce merak ettim tadını. Denk gelince alayım bari :) Afiyet olsun...
YanıtlaSilkendiniz yapsanız daha güzel olur bence kurumasını dört gözle bekliyor insan
SilBenimde aklımda ne zamandır yapmak istiyorum.Ama yapamadım internette çok güzel tarifleri var.En kısa zamanda denemek lazım :)
YanıtlaSilçok güzel oluyor tatlım bir gün gel size çok güzel kahvaltı hazırlayayım
SilÇok isterim tatlım hatta beraber hazırlarız çok güzel olur :) NIM NIM NIM :D
YanıtlaSilbiran önce olsun o zaman :)
Sil