31 Ocak 2013 Perşembe

Körili Tavuk


http://teraskeyfi.mutfaksirlari.com/
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
3-4 tane mantar
yarım kutu krema
1 çay kaşığı köri
tuz
yarım çay bardağı süt (içine)
Marine için yarım çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞ
Tavuk göğüslerini yıkayıp jülyen doğruyoruz.
Süt ve sıvıyağla marine edip bir-iki saat dinlendiriyoruz.
Tavada ince doğranmış mantar ve jülyen doğranmış biberleri soteliyoruz.
Başka bir tavada tavukları pişiriyoruz.
Tavuklar pişince mantar ve biberlerin içine atıp, süt ve kremayı koyuyoruz.
köri ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha pişirip kapatıyoruz.
AFİYET OLSUN.



3 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...