8 Eylül 2013 Pazar

Kuşkonmaz Tarifi



Kuşkonmazı Home tv de çok görüyordum.Yabancılar çok sık kullanıyorlar.Tadını bilmiyordum biraz araştırınca herkes çok faydalı yazıyor tadıyla ilgili pek bir şey bulamadım.Buradan ben söyleyeyim çok lezzetli.Zeytinyağlı ve limonlu harika oluyor.

İlk önce kuşkonmazları temizleyip yıkayın.Orta boy bir tencereye kaynamış suya kuşkonmazları koyun.
3-4 dk haşlayıp hemen soğuk suya koyun.(rengi gitmemesi için)
Büyük boy tava ya zeytinyağ koyun.Kuşkonmazların suyunu süzüp tavaya koyun.
iki diş sarımsak rendeleyin.1 tatlı kaşığı şeker koyun.Tuzunu ekleyin. Limon dilimleyip üzerine koyun.
1 su bardağı su ilave edin yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirin.
Bol zeytinyağ ve limonla servis yapın.

Uç kısımları ince olduğu için daha lezzetli oluyor.
Çok kalın kuşkonmaz seçmemeye dikkat edin 

Afiyet olsun.

10 yorum :

  1. Ben de hiç yemedim ama şimdi görünce merak ettim tadını. Denk gelince alayım bari :) Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendiniz yapsanız daha güzel olur bence kurumasını dört gözle bekliyor insan

      Sil
  2. Benimde aklımda ne zamandır yapmak istiyorum.Ama yapamadım internette çok güzel tarifleri var.En kısa zamanda denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel oluyor tatlım bir gün gel size çok güzel kahvaltı hazırlayayım

      Sil
  3. Çok isterim tatlım hatta beraber hazırlarız çok güzel olur :) NIM NIM NIM :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...